måndag 20 april 2009

Lögndetektor

Sitter och funderar på hur många det är som ljuger jämt och ständigt och satt på google och sökte lite på info om det där med lögner. Här är dem 7 främsta bevisen på att någon ljuger!



1. Ögonkontakt. När folk ljuger vill man vanligtvis inte se en i ögonen. Åtminstone inte hela samtalet. Vanligtvis har man ögonkontakt minst halva samtalet, så om det är mindre än det så kan det tyda på en lögn. Sen finns det vissa som möter ens blick mer än vanligt, enbart för att du ska tro att man talar sanning.

2. Hur dem talar. När en person ändrar tonläge eller stammar (fyller ut konverstationen med "umm, ah" eller harklar sig kan tyda på en lögn.

3. Konstigt kroppsspråk. Om någon trummar med fingrarna eller rycker på axlarna, kollar bort eller har händerna i ansiktet (tar sig på kinderna eller näsan mm) -- om dem är nervösa eller obekväma med andra ord. Dessutom om man rodnar eller blir blek, eller blinkar ovanligt mycket syftar på att man ljuger.

4. Något känns lustigt. Säger osammanhängande saker eller velar och säger saker som inte verkar stämma är oftast pga en lögn.

5. VÄLDIGT defensiv. Oftast när folk ljuger blir dem extremt defensiva, undviker att svara på frågor och kan dessutom anklaga dig för att ljuga för att styra bort blickarna från den skyldige.

6. Byta samtalsämne. Om du diskuterar med någon som ljuger så är chansen stor att dem byter samtalsämne för att undvika frågor angående det riktiga problemet. Medans en person som säger sanningen vill hålla sig till rätt ämne.

7. Humor och sarkasm. En skyldig person försöker ofta byta samtalsämne genom att använda humor eller sarkasm.



Nu vet vi förhoppningsvis om folk ljuger eller inte.


1 kommentar: